ARRANGEMENTER

Mawlid al-Nabi (fvmh)

I århundrer har Mawlid al-Nabi (Den velsignede fødselen av Profeten Muhammed, Allahs fred og velsignelser være med ham) blitt feiret over hele den verden. Det blir sett på som et felles uttrykk for takknemlighet og glede ved fødselen av den velsignede Profeten (Allahs fred og velsignelser være med ham). Mawlid al-Nabi er Kurdish Islamic Council største arrangement og moskeen blir dekorert for denne hendelsen, i påvente for hundrevis som forventes å delta i arrangementet. Dagen markeres med nasheed, taler, dua og ikke minst kakeskjæring etterfulgt av matservering

 

Laylatul-Mi’raj

 

Laylatul-Mi’raj er natten da Profeten (Allahs fred og velsignelser være med ham) ble fraktet til himmelen og nådde et høyt stadium av nærhet til Gud den Allmektige. De (Allahs fred og velsignelser være med ham) ble hedret med direkte kontakt med sin Skaper. Det var høydepunktet i den åndelige fremgang som oppnås av ingen, bortsett fra Profeten Muhammed (Allahs fred og velsignelser være med ham). Det er ingen tvil om natten der vår elskede Profet (Allahs fred og velsignelser være med ham) ble velsignet med denne enestående ære var en av de største nettene i historien til denne verden. Kurdish Islamic Council markerer natten ved å samle seg i moskeen og holde et arrangement samt utføre nawwafil ibadah i fellesskap